Bedrijven kunnen niet meer zonder snel internet en glasvezel
7
april 2015

Bedrijven kunnen niet meer zonder snel internet en glasvezel

WSB Solutions en CBizz starten aanleg Door-to-Door Glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen Nieuweweg en Langeveer in Hardinxveld-Giessendam.

Op twee bedrijventerreinen in Hardinxveld-Giessendam start de aanleg van een Door-to-Door glasvezelnetwerk: Nieuweweg en Langeveer. WSB Solutions en CBizz twee ondernemingen gevestigd in Hardinxveld-Giessendam werken samen om dit te realiseren. Een unieke kans voor ondernemers, zegt algemeen directeur van Cbizz, Sikko de Graaf, leveraar van glasvezeldiensten in Nederland: “Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst.”

“Samen met onze partners het CIF, gemeenten en kabelbedrijven leggen wij glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt en dienstverlening,” stelt De Graaf zichzelf voor. “Vroeger had je genoeg aan ADSL, maar bedrijven kunnen nu niet meer zonder snel internet. Zo ook in Hardinxveld-Giessendam. Daarom hebben WSB Solutions en CBizz besloten om de twee bedrijventerreinen helemaal te ‘verglazen’.” Dit betekent dat ieder bedrijf een glasvezel aansluiting kan krijgen. Snel internet wil iedereen wel. Maar wat levert het ondernemers op om zich aan te sluiten bij een dergelijk glasvezelnetwerk? Bart Rietveld, commercieel directeur van WSB Solutions legt uit: “Zulke bedrijven werken in de cloud, een digitale opslagruimte op het internet, iets wat overal in opkomst is. Daarvoor hebben ze het snelle glasvezel echt nodig. Zij voeren hun boekhouding niet meer op de lokale server, want die heeft altijd het risico op brand of diefstal.”

Oplaadpalen en camerabewaking

“Deze bedrijven hebben bovendien onbeperkte datasnelheden, hun medewerkers kunnen zonder problemen thuis- en flexwerken, de verbindingen zijn minder milieubelastend en ze bieden nieuwe mogelijkheden.” Zo kun je bijvoorbeeld oplaadpalen voor elektrische auto’s laten plaatsen, omdat die vaak via internet aangestuurd worden. Met andere bedrijven op het terrein die zijn aangesloten, kun je gemeenschappelijke camerabewaking nemen. Verder trekt je terrein met glasvezel nieuwe, moderne ondernemers aan. “Als een nieuwe ondernemer nu moet kiezen tussen eenzelfde bedrijfsruimte met ADSL of met glasvezel, dan kiest hij glasvezel. Traditionele kantoren moeten veel trucs uithalen om een thuiswerker toegang te laten krijgen tot hun systeem. Met glasvezel behoort dat tot de verleden tijd. Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst.”

Best Business Deal

Eind maart start de vraagbundelings actie, en ondernemers kunnen zich vrijblijvend intekenen. Een ondernemer betaalt eenmalige de aansluit kosten € 475,-, waarna de ondernemer een keuze kan maken uit diverse pakketten. Het instap fiber abonnement 100/100MB inclusief telefonie bedraagt slechts € 199,-. Uitbreidingen en hogere bandbreedtes (tot één Gb koppelvlak) zijn uiteraard ook mogelijk.

Grondige aanpak

"Bedrijfshuisvesting moet als een maatpak om de bedrijfsvoering van de ondernemer sluiten. Een bouwplan bestaat daarom uit een viertal fasen," vertelt Korevaar. "Allereerst brengen we de meest essentiele elementen, functies, gebruikseisen, vierkante meters, het afwerkingsniveau en bijvoorbeeld de parkeerbehoefte in beeld. Ook de beoogde groei van de onderneming komt aan de orde. Dit leggen we vast in een 'programma van eisen'. Daarna volgt de 'bebouwingsstudie'. Hierbij kijken we naar de ruimtelijke indeling en het ontwerp van het pand. Zo krijgt de ondernemer een goed beeld van hoe zijn nieuwe bedrijfspand eruit kan komen te zien."

Over WSB Solutions

WSB Solutions is een betrouwbare dienstverlener in de automatisering, waarbij de klant centraal staat. WSB Solutions heeft in bijna 30 jaar een grondige kennis opgedaan over het inzetten van ICT als ondersteuning van talloze organisaties, groot én klein. WSB Solutions adviseert haar klanten bij allerlei automatiseringsvraagstukken omtrent traditionele ICT infrastructuren. Daarnaast begeleidt WSB Solutions organisaties met de eerste stappen richting het eigen ontwikkelde en beheerde Cloud platform. Om op de juiste manier aangesloten te worden op de Cloud, moet een bedrijf over een snelle internetverbinding beschikken.

Over CBizz

CBizz is de voortzetting van CAIW Business, de zakelijke tak van kabelbedrijf CAIW. Het bedrijf werd in oktober 2009 zelfstandig en opereert sinds april 2010 onder de naam CBizz. CBizz is een innovatief telecombedrijf dat een breed pakket van diensten aan de zakelijke markt levert, variërend van glasvezelverbindingen, telefonie tot en met complete datacenteroplossingen. CBizz sluit complete bedrijfsterreinen in het land aan op glasvezel. CBizz, dat gevestigd is in Hardinxveld-Giessendam, beschikt hiertoe over een eigen glasvezelnetwerk, datacenterruimte in verschillende delen van Nederland en een eigen Network Operations Center (NOC). CBizz biedt ieder bedrijf en instelling maatwerk op basis van specifieke wensen en omstandigheden.

Nieuwsarchief

2018
2017
2016
2015
 • 11 december 2015

  BVD advocaten bouwt nieuwe kantoorvilla

 • 13 november 2015

  Nieuwsbrief Economie Gemeente Hardinxveld november 2015

 • 23 oktober 2015

  Seminar ‘2 x 3 kwartier’: van het bouw- en aanbestedingsrecht tot bedrijfsopvolging

 • 09 oktober 2015

  Verschoor Reizen trots op verlenging convenant

 • 22 september 2015

  Uitnodiging Golf Event 2015 De Toekomst Begint Vandaag

 • 15 juli 2015

  Feestelijke 1e paal voor Zwets Industrievloeren bv

 • 09 juli 2015

  Lees hier de eerste nieuwsbrief van Werkwaard

 • 01 juli 2015

  Nieuwsbrief Economie Gemeente Hardinxveld juni 2015

 • 18 juni 2015

  NIEUWE DATUM: Haringparty en Cloud kennis sessie WSB Solutions.

 • 28 mei 2015

  Cebora heeft een nieuwe lijn lasmachines: De Synstar Pulse MIG/MAG lasmachines.

 • 27 mei 2015

  Bestaande bestemmingsplannen worden samengevoegd tot twee bestemmingsplannen

 • 13 mei 2015

  Presentatie bevindingen onderzoek toetreding Drechtsteden

 • 12 mei 2015

  Leerwerkmarkt in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

 • 11 mei 2015

  Nieuwe bedrijfsauto’s voor Klimaatservice Holland BV

 • 7 mei 2015

  Bijpraatsessie ‘Het nieuwe arbeidsrecht’

 • 30 april 2015

  Wie wordt in 2015 Ondernemer van het Jaar?

 • 13 april 2015

  Uitnodiging bijeenkomst over onderzoek toetreding Drechtsteden en inkooprelaties.

 • 7 april 2015

  Bedrijven kunnen niet meer zonder snel internet en glasvezel

 • 25 maart 2015

  Bouwgrond Drechtsteden zet kavels op de kaart

 • 24 maart 2015

  Verschoor reizen ontvangt sleutels!

 • 27 februari 2015

  Lukoil breidt netwerk uit in Midden- en Zuid-Nederland

 • 16 februari 2015

  WSB Solutions organiseert geslaagd Sponsor-/ Business event

 • 06 februari 2015

  Nieuw model Shoalbuster 3512 van Damen besteld door Van Wijngaarden Marine Services

 • 30 januari 2015

  Directiewijziging Van Noordenne

 • 29 januari 2015

  Broers Coronel vertrouwen op Weldkar van Laskar

 • 28 januari 2015

  Speciale aandacht Interwaert voor ondernemers

2014

Contact opnemen met de bedrijfskern

Heeft u vragen of wilt u lid worden van Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam? Neem dan contact met ons op.

Naam
E-mail
Telefoon
Bericht

Contactgegevens

Postadres
Postbus 223
3370 AE Hardinxveld-Giessendam

E-mail:
info@bedrijfskern.nl